Patříte i vy k blanenským rekordmanům?

Patříte i vy k blanenským rekordmanům?

Blanenští recesisté udržují stále živý odkaz svého velkého vzoru Kašpara Krásy Blanenského - turisty, kuchaře a všeuměla, a na jeho počest pořádají již sedm let v rámci zahájení turistické sezony rekordní pokusy s vysokou účastí, dobrým jídlem a pitím a pod oficiálním dozorem Agentury Dobrý den.

Na stránkách www.blanensko.cz jsme zřídili speciální sekci, kterou chceme věnovat právě těmto recesistickým akcím. Najdete ji v levém menu pod názvem Rekordy a kuriozity. Můžete si zde zavzpomínat na první pochod s každou botou jinou, který se konal ještě v Blansku, nebo slavný pochod se žlutou ponožkou.

Do budoucna se naše sekce rozšíří o další regionální kuriozity - víte např., že první parafín byl vyroben v Blansku? Nebo jak to bylo s prvním sestupem do Macochy? Zajímá vás, pod kterou obcí leží nejhlubší suchá propast v České republice? A že se na Blanensku nachází třetí nejvyšší stavba České republiky? Všechny tyto zajímavosti budou postupně zveřejněny právě v sekci Rekordy a kuriozity.

Vyzýváme také naše čtenáře ke spolupráci. Máte u vás ve městě či obci nějakou kuriozitu, či málo známý rekord, o který se chcete s veřejností podělit? Rádi zveřejníme a budeme se těšit na vaše příspěvky. Stačí napsat na e-mailovou adresu info@blanensko.cz.