O víkendu začíná výluka v úseku Blansko - Adamov

Ve dnech 24. 3. od 8.30 do 16.30 hodin a od 25. 3., 7.30 hodin do 1. 4. 2012, 17.30 hodin proběhne výluka v úseku Brno - Blansko. Vybrané vlaky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Z důvodu zajištění přípoje na/z autobusové linky IDS JMK 210 v železniční zastávce Bílovice nad Svitavou při nepřetržité výluce na lince S2 (od 24. 3. do 1.4. 2012) budou vybrané spoje (odchylně od výlukového JŘ) mimořádně zajíždět na zastávku autobusu IDS JMK “Bílovice nad Svitavou, žel. st.

Organizace náhradní dopravy ve směru Brno - Blansko - Letovice:

    Linka B - přímá linka ze stanice Brno do stanice Blansko. V ŽST Blansko je zajištěn přestup cestujících na vlak ve směru Letovice. Autobusy linky B jedou z ŽST Brno hl. n. o 14 min. dříve oproti pravidelnému jízdnímu řádu !!
    Linka A (výchozí z Brna) - jede ze stanice Brno do stanice Adamov a slouží pro rozvoz cestujících mezi uvedenými stanicemi. V ŽST Adamov vlak nečeká na příjezdy této linky.
    Linka A (výchozí z Bílovic nad Svitavou) - jede ze zastávky Bílovice nad Svitavou do stanice Adamov a slouží pro návoz cestujících z Bílovic nad Svitavou a Babic nad Svitavou na vlaky ve směru Letovice (v ŽST Adamov je zajištěn přestup cestujících na vlak ve směru Letovice). !! Vlaky R 864, 866, 868 a 870 odjíždí z ŽST Brno hl. n. o 3 min. dříve oproti pravidelnému jízdnímu řádu, tj. ve 45. minutu !!

Organizace náhradní dopravy ve směru Letovice - Blansko - Brno:

    Linka B - přmá linka ze stanice Blansko do stanice Brno. V ŽST Blansko je zajištěn přestup cestujících ze směru Letovice na přímé autobusy ND do stanice Brno hl. n.
    Linka A - zastávkový spoj - jede ze stanice Adamov do stanice Brno přes Babice nad Svitavou, Bílovice nad Svitavou a Brno-Židenice.


Stanoviště náhradní dopravy:
Linka A:
Adamov - před staniční budovou (na autobusové zastávce IDS JMK "Adamov, žel. st.");
Babice nad Svitavou - na odstavné ploše pod LDN Babice nad Svitavou;
Bílovice nad Svitavou - v obci, na autobusové zastávce IDS JMK "Bílovice n. S., Žižkova;
Bílovice nad Svitavou - (pouze pro výchozí autobusy ND) u východu z podchodu pod tratí na autobusové zastávce IDS JMK "Bílovice, žel. st." ;
Brno-Židenice - na autobusové zastávce IDS JMK "Stará Osada" (nástupiště 6 a 11);
Brno hl. n. - před staniční budovou u viaduktu Křenová.

Linka B:
Blansko - před staniční budovou;
Brno hl. n. - před staniční budovou u viaduktu Křenová.