Nová výroční turistická známka v Blansku

Co jsou vlastně turistické známky, které již přes deset let sbírají vášniví sběratelé a cestovatelé po celé ČR a Evropě? Jsou to kulaté dřevěné vypalované plakety, které přestavují suvenýr a zároveň "potvrzení" o dosažení turisticky atraktivního místa. Jinde je koupit nelze. V Blansku má svou turistickou známku Zámek Blansko. 
Výroční turistické známky jsou pak památkou na vybrané festivaly, dálkové pochody, výročí měst, obcí či památek, jubilea osobností, nebo jiné významné akce. Lze je získat na zveřejněných Turistických známkových místech od data vydání známky, v průběhu konané akce a pak až do konce příslušného kalendářního roku. Dále se Výroční známky nevyrábějí. Blansko turistickou známku v minulosti vydalo pouze jednou, a to při příležitosti 100. výročí povýšení na město.

Nová blanenská  výroční turistická známka je vytvořena v rámci projektu Putování za českými osobnostmi 2012, který ve svých letních turistických novinách zveřejnil magazín TIM - turistický informační magazín. Blansko nemohl reprezentovat nikdo jiný než Karolina Meineke, hrdinka příběhu nenaplněné lásky, žena, která se mohla stát anglickou královnou a jejíž životní kapitola skončila právě zde v Blansku.

Naše známka je součástí očíslované řady Osobnostních turistických známek, kterých je celkem 5 druhů. Pokud nasbíráte řadu pěti číselně navazujících papírových kuponů, které jsou součástí turistických známek, utrhněte je a nalepené je zašlete doporučeně na adresu:
EUROCARD  s.r.o.
redakce turistického informačního magazínu TIM
Perucká 7, Praha 2, 120 00
Obratem vám bude zaslána prémiová turistická známka, která se nikde na světě neprodává a je zasílána redakcí sběratelům pouze doporučeně.

Letní turistické noviny jsou stále k dispozici v informační kanceláři Blanka a stále se také můžete zúčastnit soutěže s významnými osobnostmi z Čech, Moravy a Slezska. Stačí se vydat po stopách významných osobností do některého ze 40 měst, které jsou do soutěže zapojeny, navštívit místní infocentrum, kde vám pracovníci předají tři otázky spojené s danou osobností a jejím rodným domem nebo městem. Odpovědi na soutěžní otázky  zašlete do 31.10.2012 na adresu info@czech-tim.cz. Pokud navštívíte tři města ze série letního putování, správně odpovíte na tři otázky, dostáváte se do slosování o 30 pobytů pro celou rodinu zdarma!

Bližší informace o soutěži naleznete na internetových stránkách www.czech-tim.cz.