Letecký den v Kotvrdovicích

Program leteckého dne začne v sobotu 22. srpna 2015 ve 13 hodin vystoupením leteckých modelářů.
Letecký den zahájí průlet bojového vrtulníku a průlet letounu L29 Delfín. Dále vystoupí řada ultralehkých letadel - od letadel, která byla u počátků létání pro radost v devadesátých letech minulého století, až po současnou světovou špičku v této kategorii z produkce českých a slovenských firem.
K vidění bude také letecká akrobacie v podání špičkových pilotů, a to nejen v provedení motorového letounu, ale kluzáku. Svůj um předvedou parašutisté z brněnského aeroklubu a k vidění bude ukázka letové činnosti paraglidistů. Představí se vrtulník letecké záchranné služby provozovaný společností Alfa Helicopter, a to v samostatné ukázce letových možností vrtulníku i v rámci ukázky zásahu složek Integrovaného záchranného systému při řešení následků dopravní nehody.
 
Pro děti je připraven skákací hrad a pro větší jízda traktorem. Od 10 hodin budou pro veřejnost pořádány vyhlídkové lety vrtulníkem!
 
Pro všechny bude připravena bohatá nabídka nealkoholických i alkoholických nápojů a specialit z udírny.
 
Vstupenky jsou slosovatelné a výherce bude moci prožít krásu pohybu ve vzdušném prostoru při vyhlídkovém letu.
 
Takže neváhejte a využijte této příležitosti ke strávení příjemného dne v rušné atmosféře letiště a při doprovodném programu.
 
Srdečně zvou členové Leteckého klubu LAA Blansko - Kotvrdovice