Cyklojízda Srdcem jižní Moravy

Start blanenských cykloturistů je v 10:00 hodin od Informační kanceláře Blanka. Ve Vyškově proběhne start už o hodinu dříve od vyškovského aquaparku.
 
Hlavní program v Rudici v areálu větrného mlýna bude probíhat od 13 do 16 hodin. Programem provází Aneta Kuklínková.
 
Zahájení turistické sezony 2017 na Větrném mlýně.
Program pro děti: „Áňa – svět splněných přání“
Vystoupení krasové hudební skupiny KNIR.
Prezentace turistických novinek na Blanensku a Vyškovsku.
Prezentace Singletrailů v Jedovnicích.
Ukázky jeskyňářské techniky
3D kino ve Větrném mlýně, občerstvení
U této příležitosti připravili pořadatelé pro návštěvníky akce opět malý turistický kvíz ze znalostí o regionu. Za správné odpovědi získají vylosování výherci zajímavé ceny věnované městy Blansko a Vyškov.
 
Novinkou pro návštěvníky akce bude také zbrusu nový rudický GEOFUN, navazující na předchozí projekt Království šneka Krasíka „7 dní v pohádce“ a nazvaný „Putování za rudickými vodami“. Jde vlastně o mobilní aplikaci a geolokační hru pro hráče od 4 do 104 let, kterou si mohou zájemci zdarma stáhnout do svého mobilního telefonu.
 
Hráče pak tato mobilní hra provede rudickým okolím, dozví se přitom ledacos zajímavého a budou plnit různé zábavné úkoly. Hry GEOFUNU vychází z populárního geocachingu, ale svou povahou jsou mnohem zajímavější a dobrodružnější. V podstatě se jedná o zábavnou hru nové generace, která se v ČR a nyní i v Moravském krasu stává stále více rozšířenou. (V Moravském krasu jde už o druhou hru tohoto typu, první již několik týdnů funguje v Pustém žlebu, třetí by měla letos vzniknout na blanenském zámku).
 
Organizátoři srdečně zvou všechny cykloturisty, milovníky Moravského krasu a tohoto regionu na akci, která si, jak věříme, získá pevné místo v jejich kalendáři jarních vyjížděk a výletů.