Blanensko na veletrhu Regiontour

Město Blansko a další města a obce z Blanenska již čtvrtým rokem představují svoje turistické novinky společně pod názvem Moravský kras a okolí v rámci expozice Jihomoravského kraje, která zároveň poskytuje prostory i dalším turistickým oblastem jižní Moravy.  Hlavní turistický tahoun našeho regionu Správa jeskyní Moravského krasu vystavuje ve společné expozici všech jeskyní České republiky a v letošním roce bude lákat zejména na napodobeninu krápníkové jeskyně.

I v letošním roce naleznete na našem stánku množství propagačních a informačních materiálů. Blansko svou propagaci zaměřuje na své dvě turistické novinky - nově zpřístupněnou vyhlídku ve věži kostela sv. Martina a nové expozice na blanenském zámku. Jedná se o Chemickou laboratoř barona Reichenbacha, vynálezce parafínu, a dvě nové muzejní expozice Hrady blanenského okolí a Objevitelé Moravského krasu. Pozornost návštěvníků bude směřovat i k tomuto turistickému portálu www.blanensko.cz, které v letošním roce získá anglickou mutaci.

Jedovnice představí na stánku svůj nový kalendář mapující kulturní život v obci, Petrovice dodaly DVD s propagačním filmem a pexeso pro děti, naleznete zde i materiály z Moravského krasu, Rájce-Jestřebí, Adamova, Rudice, Vavřince a nabídku jednotlivých ubytovacích zařízení v regionu, např. rodinné dovolené ve Wellness Hotelu Panorama.

Veletrhy turistických možností v regionech Regiontour trvají až do neděle 20.ledna.  Čtvrtek a pátek jsou určeny pro odborníky v oblasti cestovního ruchu, víkend pak pro širokou veřejnost.

Foto: www.bvv.cz