• Vyfoťte léto na jižní MoravěVyfoťte léto na jižní Moravě

    01. 08. 2012

    Jihomoravský kraj vyhlásil na svých stránkách fotosoutěž s tématikou léta na jižní Moravě. Můžete tedy zasílat i své fotografie z dovolené na Blanensku a v Moravském krasu.

  • Průvodcovská služba poprvé v BlanskuPrůvodcovská služba poprvé v Blansku

    16. 07. 2012

    Blanenská informační kancelář Blanka ve spolupráci s Galerií Ve Věži nově zavádí pro turistickou sezonu 2012 komentované prohlídky města Blanska s průvodcem.

  • Letní bruslení na zimním stadionuLetní bruslení na zimním stadionu

    12. 07. 2012

    Už vás omrzelo lenošení u vody? A nebo nevlídné počasí pravým letním radovánkám právě nepřeje? Blanenský zimní stadion a jeho ledová plocha vám nabízí zajímavé řešení.

  • TIC Blansko má v létě otevřeno každý denTIC Blansko má v létě otevřeno každý den

    05. 07. 2012

    Informační kancelář Blanka i letos v letní sezoně rozšíří svoji provozní dobu pro veřejnost na sedm dní v týdnu. Již pátým rokem tak mohou turisté v Blansku získat informace o regionu a tipy na výlety i v sobotu a v neděli.

  • Dejte hlas Novodvorské aleji!Dejte hlas Novodvorské aleji!

    29. 06. 2012

    V minulém roce zvítězila Novodvorská alej v soutěži Alej roku 2011. Na svůj úspěch se pokusí letos navázat - dostala se do finále soutěže Strom roku 2012.

  • Blanenská umělecká litina - 7. dílBlanenská umělecká litina - 7. díl

    26. 06. 2012

    Blanenské železárny odlévaly nejen litinové repliky slavných soch, s modernizací techniky si troufly i na ztvárnění obrazů. Dnes přinášíme příběh toho nejznámějšího - Poslední večeře.