• Rekordní aprílová neděle: Máme o kolečko víc!Rekordní aprílová neděle: Máme o kolečko víc!

    02. 04. 2012

    Již sedmým českým rekordem se mohou pochlubit turisté z Moravského krasu. Při zahájení turistické sezony v Pivovaru Černá Hora vytvořili rekord v počtu lidí, kteří mají o kolečko víc.

  • Muzeum Blansko má letos  i  přes rekonstrukci otevřenoMuzeum Blansko má letos i přes rekonstrukci o...

    09. 03. 2012

    Blanenský zámek prochází letos rozsáhlou rekonstrukcí nádvoří i výstavních prostor. Na to, jak stavební práce ovlivní jeho provoz, jsme se zeptali ředitelky Muzea Blansko Mgr. Evy Nečasové.

  • Aprílové zahájení turistické sezony 2012Aprílové zahájení turistické sezony 2012

    08. 03. 2012

    Kdo má o kolečko víc, šlape z Blanska, z Boskovic! Zveme všechny blázny do turistiky z blízkého i dalekého okolí na recesistické zahájení turistické sezony 2012 v Moravském krasu a okolí.

  • Hlasujte pro památky z Blanenska!Hlasujte pro památky z Blanenska!

    07. 03. 2012

    Technické památky Ježkův železniční most v Blansku a větrný mlýn v Rudici soutěží o titul nejlépe opravené památky Jihomoravského kraje za rok 2011.

  • Všechny jeskyně v krasu jsou znovu otevřenyVšechny jeskyně v krasu jsou znovu otevřeny

    01. 03. 2012

    Pro návštěvníky je od dnešního dne otevřeno všech 5 jeskyní v Moravském krasu, tedy i Balcarka a Kateřinská jeskyně, které byly přes zimu uzavřeny. Co pro sezonu 2012 připravila Správa jeskyní Moravského krasu?

  • Blanenská umělecká litina - 3. dílBlanenská umělecká litina - 3. díl

    28. 02. 2012

    Ve třetím díle seriálu o umělecké litině z pera Mgr. Jindřicha Čeladína představíme historii litinových a bronozových bust císaře Františka Josefa I. a císařovny Alžběty.

  • Tip na výlet - Světelský oltářTip na výlet - Světelský oltář

    26. 02. 2012

    Přestože je v předjaří většina historických památek v okolí stále ještě nepřístupná, neplatí toto tvrzení absolutně. Dokladem může být právě dnešní tip na výlet.