Turisté jdou s námi: Nechce se vám běžet? Tak běžte!

Hlavní myšlenkou projektu je zapojit i rodiny s malými dětmi, seniory, doprovody běžců a další účastníky 21. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem do sportovních aktivit, v tomto případě turistiky. Pro Blansko pořadatelé připravili 4 trasy, které budou vyhovovat jak rodinám s malými dětmi a kočárky, tak zdatnějším turistům. 
 
Stručně lze trasy charakterizovat takto:
 
Za sportem i relaxací - 3 km
Trasa je určena zejména pro rodiče s dětmi, a to i těmi nejmenšími.
Zajímavé body na trase: Aquapark, In-line stezka.

Blansko na dlani - 1,5 km
Trasa zavede zájemce ke kostelu sv. Martina, kde mohou vystoupat do zvonice a prohlédnout si město Blansko z ptačí perspektivy.
Zajímavé body na trase: Aquapark, kostel sv. Martina
 
Za zábavou i poučením – 3,5 km
Trasa je určena pro ty, kteří se chtějí po cestě dozvědět i něco zajímavého z historie.
Zajímavé body na trase: Zámek Blansko, Rekreační oblast Palava, 
Dřevěný kostelík
 
Rozhlédnout se do kraje - 13 km
Jedná se o náročnější trasu z hlediska převýšení určenou zejména pro turisty. 
Zajímavé body na trase: Rekreační oblast Palava, Hotel Panorama Češkovice, Restaurace Obůrka, Rozhledna Podvrší – Veselice, Muzeum včelařství Moravského krasu


Do projektu se nemusíte registrovat předem - stačí, když 27. srpna přijedete do Blanska a od 10.00 do 13.00 hod. se zaregistrujete v Blanenské informační kanceláři Blanka, kde obdržíte Kontrolní kartu, do které budete sbírat kontrolní kódy z jednotlivých kontrolních bodů na trase. Každý, kdo v informační kanceláři předloží do 17:00 hod. Kontrolní kartu alespoň se dvěma kódy, může si zakoupit unikátní Absolventskou vizitku PMK 2016. Ta byla vydána speciálně u příležitosti půlmaratonu a není možné si ji zakoupit jinde a v jiný den.




http://blansko.sportujsnami.cz