Půlmaraton Moravským krasem absolvovalo 750 běžců

Příjemné a slunečné nedělní odpoledne přilákalo na nám. Republiky stovky diváků, kteří svým povzbuzováním vytvořili běžcům výbornou atmosféru. V rámci kulturního programu na náměstí vystoupila populární kapela Charlie  Straight, rockové uskupení Třetí zuby a své cvičení předvedli sokolové TJ Sokol Blansko a župy Krále Jiřího. Příjemným zpestřením byl i průjezd kolony velorexů.
Kromě samotného půlmaratonu se v Blansku konal i Běh městem o délce 2,4 km, který byl určen především amatérským běžcům nebo rodinám s dětmi. Tento běh v letošním roce absolvovalo 83 běžců, mezi nimiž byl i místostarosta města Ing. Jiří Crha a sportovní patron půlmaratonu, olympijský vítěz Martin Doktor s celou rodinou.
Na start Půlmaratonu Moravským krasem se postavilo 750 závodníků, což je absolutní účastnický rekord závodu.
Zúčastnili se ho také závodníci z partnerských měst Blanska - ze slovenského Komárna a polské Legnice. Závod absolvoval také nevidomý běžec Jan Říha se svým vodičem.
Vítězem letošního ročníku Půlmaratonu Moravským krasem se stal Lukáš Olejníček s časem 1:11:03, před Danielem Orálkem a blanenským Janem Kohutem. V kategorii žen obhájila své loňské vítězství časem 1:23:39 Petra Kamínková.

Výsledkovou listinu půlmaratonu můžete najít zde.

MaT