Prožijte Den s netopýrem!

Vážení a milí příznivci Krasíkova pohádkového království, 

zveme Vás srdečně na závěrečnou akci sezony, která se koná
11. 10. 2015 od 13.00 v Domě přírody na Skalním mlýně.

Zde budou slavnostně vyhlášeni vítězové geocachingové a fotografické soutěže a předány ceny, těšit se můžete také na hry, výtvarné činnosti, soutěže a čtení z knížky Krasíkových dobrodružství včetně ochutnávky nových příběhů z připravovaného druhého dílu. 
 
Po celou dobu bude zpřístupněna hernička a umělá  jeskyně pro děti v Domě přírody, čas si můžete ukrátit také prohlídkou expozic o přírodě a historii krasu. 
 
Pohádkovým dnem Vás provede oblíbená moderátorka Niki Šindelářová. 
 
Jelikož jsou Krasíkovi příznivci zvyklí putovat krasem po svých, připravili jsme pro Vás dvě pěší trasy o délce 4,1 a 5,5 km. 
První vede z Nových Dvorů kolem hradu Blansek, dále Pustým žlebem až k Domu přírody. U této trasy musíte počítat se sestupem do žlebu strmou pěšinou - není vhodná pro kočárky, maximálně pro zdatnější cyklisty, kteří obtížným úsekem kolo provedou.
Mapku první trasy - přes Blansek  a Pustý žleb -  naleznete zde
Odjezdy autobusů: Blansko-aut. nádr.: 10.39 a 12.39, délka jízdy cca 20 minut, vystupujete na zastávce Vavřinec-Nové Dvory
 
Druhá začíná pod Vilémovickou strání (zastávka Vilémovice-Macocha) a pokračuje Suchým žlebem. Ta vede celou dobu po zpevněném povrchu  a z mírného kopečka, můžete se na ni vypravit s kočárky, koly, koloběžkami i odrážedly. Po téhle trase vám to pofrčí a cesta uběhne jako nic. 
Mapku druhé trasy - Suchým žlebem - naleznete zde
Odjezdy autobusů: Blansko-aut. nádr.: 11.40, délka jízdy cca 20 min, vystupujete na zastávce Vilémovice-Macocha, zastávka je na znamení! 
www.krasik.cz