Podpořte jedovnické singletraily!

Která místa máte v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nejraději? Na kterém výletě se vám nejvíce líbilo? Agentura CzechTourism vyhlásila čtvrtý ročník soutěže o nejlepší turistické atraktivity DestinaCZe 2016.

I letos se o nejoblíbenější turistické cíle bude hlasovat v pěti kategoriích: Fénix - znovuzrozený projekt, Po stopách Karla IV., Trendy novinky 2016, Nejlepší zážitek na českých horách a Kudy z nudy - zážitek pro celou rodinu. Finalisty, ze kterých veřejnost určí své vítěze, vybírala odborná porota, zastoupeny jsou všechny turistické regiony České republiky. Za Jižní Moravu se v nominaci objevily v kategorii Trendy novinky 2016 právě jedovnické singletraily.

Tři jednosměrné okruhy na speciálně upravených lesních cestách se pro veřejnost otevřely letos v dubnu a záhy získaly mezi příznivci cyklistiky velkou oblibu. Nástupní místo na všechny okruhy o celkové délce 28 kilometrů se nachází v autokempu Olšovec - na zdejší singletrail základně je možné si také půjčit nebo nechat opravit kola nebo se občerstvit po sportovním výkonu. Singletraily jsou vhodné jak pro dospělé, tak pro děti, a jejich náročnost je dána hlavně rychlostí, kterou se po nich vydáte.
 
Pro singletraily můžete hlasovat na webové stránce www.soutezdestinacze.cz - kategorie Trendy novinky 2016.

Stačí se jen přihlásit a rozdělit deset hlasů. Je přitom na každém hlasujícím, zda podpoří deset různých finalistů nebo všechny hlasy přidělí jen jedinému z nich. Pro hlasující jsou připraveny pravidelné týdenní výhry se vstupy a poukazy na služby u jednotlivých finalistů. Hlavní cenou je ubytování na zámku ve Žďáru nad Sázavou a pobyt ve Wellness hotelu Diana ve Velkých Losinách.

Bližší informace o singletrailech najdete na webových stránkách www.singlekras.cz.

 
Foto: Jan Brychta