Morava park fest pojme tři tisíce lidí. Zahraje i Olympic

V zámeckém parku zahrají kromě Olympicu i Mňága a Žďorp, Mandrage, Marek Ztracený, Dara Rolins, Slza, Reservoar Dogz a programem provede známý moderátor Pavel Cejnar.
 
Informace o akci, která odstartuje letní prázdniny, prosákly na veřejnost ještě předtím, než pořadatelé zveřejnili podrobnosti. Není se, co divit, podobný festival ještě v Blansku nebyl. „Nechtěli jsme to zveřejňovat předčasně, ale těch dotazů bylo tolik, že jsme zprávu museli potvrdit. Teď už je program doladěný včetně časového rozvrhu, spustili jsme i předprodej vstupenek,“ popisuje dramaturg festivalu Tomáš Mokrý. 
 
Morava park fest cílí na tři tisícovky návštěvníků. Předprodej začal koncem února a zatím to vypadá, že je po tomto druhu hudebního festivalu poptávka, prodejní místa už hlásí tři stovky prodaných vstupenek. Ty lze koupit na tradičních místech jako je informační kancelář Blanka, informační středisko Boskovice, ale i jinde na Blanensku nebo v Brně. „Máme deset míst, kde si lze vstupenku zakoupit, další budeme přidávat dle poptávky našich návštěvníků,“ popisuje Mokrý. Nejlevnější vstupné je možné pořídit do konce března a to za 390 korun. Děti do 12 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.
 
Festival počítá i s tím, že v případě úspěchu prvního ročníku se na seznamu účinkujících objeví i méně známé talentované kapely. Letos odstartuje v Blansku před známějšími kolegy mladá kapela Reservoar Dogz v jednu hodinu po poledni. Po nich nastoupí Mandrage, Marek Ztracený a v půl šesté večer Olympic. Večer pokračuje koncertem Mňágy a Žďorp, Slzy a Dary Rolins. Hudební akci zakončí DJ Pavel Cejnar, který také bude celým festivalem provázet. 
 
Morava park fest rozezní centrum Blanska, organizátoři myslí i na ty, kteří nepotřebují cítit decibely v celém těle. „Přemýšlíme o relax zóně u zámeckého rybníčku, kde bude slyšet hudba, ale ne už tak intenzivně,“ nastiňuje Mokrý další plány. Na přípravu má jeho tým ještě necelé čtyři měsíce. Nyní řeší food zóny, které mají nabízet co nejpestřejší občerstvení. V sobotu 2. července se ukáže, jestli Blansko novou akci přijme za svou.
 
Informace o festivalu: www.moravaparkfest.cz
Soutěže o vstupenky a CD kapel a nejžhavější novinky na www.facebook.com/moravaparkfest