Lípa z Novodvorské aleje ve finále soutěže Evropský strom roku

Soutěž Evropský strom roku vyhlašuje již třetím rokem Nadace Partnerství. V jejím finále se potkávají vítězové národních anket Strom roku z celé Evropy. Letos je finalistů šest a Českou republiku reprezentuje práve "naše" lípa z Novodvorské aleje v Moravském krasu.

Brněnští středoškoláci a děti ze ZŠ Sloup již 2 roky obnovují krásnou Novodvorskou alej v Moravském krasu. Byly odstraněny hradby křovin, trhliny  ve stromech zakryly šindelové stříšky, bylo vybudováno posezení s krásným výhledem na krajinu kolem Pustého žlebu, vysázeny klony památných stromů jako rodové stromy, instalovaly se na stromech ptačí budky pro přirozenou ochranu stromů. Dnes je alej ateliérem, zelenou učebnou a místem kde se natáčí pohádky.
 

Pokud uznáte za vhodné, že se Vám celý projekt  obnovy Novodvorské aleje líbí, tak jej můžete podpořit svým hlasem v uvedené soutěži. Úspěch v soutěži pomůže získat další peníze na pokračující práce. Pomozte dětem dokončit jejich projekt a hlasujte v evropském kole soutěže „Strom roku“ .

Hlasování probíhá na internetových stránkách  http://www.treeoftheyear.org/?lang=cs. Zde zadáte svoji e-mailovou adresu, na kterou vám bude zaslán odkaz pro potvrzení hlasování. Hlasování bude ukončeno 28. února 2013.



DALŠÍ INFORMACE A FILM NATOČENÝ O NOVODVORSKÉ ALEJI
http://www.novodvorskaalej.cz