Projeďte si Stezku srdcem jižní Moravy!

Cyklostezka spojuje Blansko a Vyškov a po značených cyklotrasách a turistických stezkách zavede cyklisty na nejkrásnější místa  Moravského krasu a Vyškovska. Měří cca 50 km a  povahou terénu je určena i pro méně zdatné cyklisty. Profil cyklotrasy najdete zde. Průvodcem po celé stezce je panáček Srdínko, který vás na 11 informačních tabulích seznamuje s nejvýznamnějšími turistickými destinacemi podél stezky. V Moravském krasu trasa prochází přes Skalní mlýn, Sloup, Ostrov u Macochy, Vilémovice, Rudici a Jedovnice. Na Vyškovsko pak pokračuje přes Ruprechtov, Ježkovice, Opatovickou přehradu a Dědice do Vyškova.

Výroční cyklojízda startuje v Blansku i ve Vyškově 16.5.2015 v 9 hodin. Cyklisté vyjedou od Blanenské informační kanceláře Blanka a od Vyškovského aquparku. Všichni cyklisté obdrží na startu nejen cestovní instrukce, ale také soutěžní kvíz, na jehož otázky jim pomůže odpovědět právě panáček Srdínko na jednotlivých tabulích na trase. Obě skupiny se potkají na polovině cesty v Rudici u Větrného mlýna, kde je pro ně od 12 do 16 hodin v rámci zahájení turistické sezony připraven bohatý program, občerstvení a také vylosování kvízu o ceny od Města Blanska i Města Vyškova.

Program u Větrného mlýna v Rudici:
12:00-16:00 hod
Zahájení turistické sezony 2015 na Větrném mlýně
Oslava 10.výročí Stezky srdcem jižní Moravy
Otevření Pohádkové kanceláře království Šneka Krasíka
Představení zábavní stezky Za rudickými vodami
Prezentace a ochutnávky regionálních produktů
Vystoupení krasové hudební skupiny KNIR

3D kino ve Větrném mlýně ZDARMA
Občerstvení - regionální produkty, uzeniny z udírny, pivo Černá Hora
Soutěže pro děti, znalostní kvíz o ceny pro dospělé
Programem provází Nikola Šindelářová

Blanenská část trasy měří přibližně 30 km, cyklisté budou očekáváni v Rudici okolo 13:00 hod.
Vzhledem k tomu, že v  Pustém žlebu byla prodloužena uzavírka trasy mezi Skalním mlýnem a Punkevními jeskyněmi, vedeme naši cyklojízdu malou objížďkou přes Suchý žleb, okolo propasti Macocha a vyhlídky na Końském žlebu do Sloupu. Aktuální trasu najdete zde.

Neváhejte tedy šlápnout do pedálů a připojit se k naší výroční cyklojízdě po Stezce srdcem jižní Moravy!




red