Tipy na Velikonoční týden

Chcete se seznámit s velikonočními zvyky nebo si vyzkoušet některé z tradičních řemesel?
Až do 22. 4. trvá v Dělnickém domě v Blansku Velikonoční prodejní výstava, kde se každý den konají ukázky starých řemesel spojených s Velikonocemi - setkáte se zde s korálkováním, drátkováním, voskovou batikou a různými způsoby zdobení velikonočních vajíček (slámová, ozdobná, drátěná nebo vosková vejce). Výrobky je možné zde i zakoupit.
Aktivní účast od vás bude očekávána na dalších třech akcích, které jsou pojaté jako workshopy. První z nich, velikonoční workshop Velikonoční vazba, který pořádá 23. 4. v 17 hod Galerie Ve Věži, vás seznámí se základy vazby květin z volné ruky a odnesete si z něj netradičně vyvázanou kytici pro velikonoční sváteční stůl. Sdružení Ulita organizuje 19. 4. v 19.30 hod Dílnu pletení pomlázek pro malé i velké. A speciálně pro maminky  připravil také 19. 4. ve 14.30 hod Klub Ratolest Velikonoční dílnu, kde bude možné vyrobit si  hezké výrobky s velikonočními motivy na zkrášlení bytu či domu.

A co například výlet s velikonoční tématikou?
Církev československá husitská pořádá v sobotu 16. dubna pro širokou veřejnost Postní putování Údolím Punkvy a Moravským krasem se startem ve 14 hod u dřevěného kostelíku v Blansku. Trasa povede Pustým žlebem ke Skalnímu mlýnu a středověkému hradu Blansek.
Tradičním tipem pro jarní výlet se stal Velikonoční jarmark na rozhledně, který se bude v letošním roce konat  23. dubna od 9 hod.  Akce se bude opět konat jako Jarmark regionálních produktů z Moravského krasu, proběhnou zde ukázky zdobení perníčků a zejména děti mohou zaujmout živé kozy a ovečky a možnost svezení na jezdeckých koních.

Pro všechny milovníky vážné hudby uspořádá 29. 4. v 19 hod Muzeum Blansko v Hudebním salonu Velikonoční koncert Československého komorního dua. V programu zauní skladby A. Dvořáka, L. Janáčka, B. Smetany a dalších...

Věříme, že si z naší velikonoční nabídky vyberete a strávíte v Moravském krasu krásné jarní svátky.