Pivní pouť v Černé Hoře se letos nekoná

Letos se po jednadvaceti ročnících nebude konat oblíbená a tradiční Pivní pouť pivovaru Černá Hora, kterou vždy na konci září navštívily tisíce lidí. Důvodem je rekonstrukce mostu na hlavním silničním tahu Brno–Svitavy. Díky ní je kompletní provoz včetně kamionové dopravy ze silnice první třídy veden právě přes městys Černá Hora.

 „V loňském roce se nám podařilo zajistit možnost kyvadlové dopravy přes tehdy ještě stojící most, takže i přes určitá omezení bylo možné akci uskutečnit. Bohužel, v letošním roce není možné dopravu odklonit.  Za stávajících podmínek se Pivní pouť v zavedeném formátu nedá uskutečnit. Doprava je v městysu natolik silná, že by mohla být ohrožena bezpečnost návštěvníků, proto jsme se rozhodli vyvarovat tomuto riziku a akci v letošním roce nedělat,“ řekl Jan Novák, ředitel marketingu skupiny Pivovary Lobkowicz, do které patří i Pivovar Černá Hora.

Zvažovány byly i možnosti přesunutí Pivní pouti na jiné místo. Po pečlivé úvaze se ale pivovar rozhodl akci nepořádat vůbec, neboť její jedinečnost spočívá právě v atmosféře pivovaru.

„Už dnes můžeme slíbit, že příští rok se Pivní pouť v pivovaru Černá Hora opět uskuteční,“ doplnil výrobní ředitel a sládek pivovaru Černá Hora Vlastimil Zedek.