Oslavy 100. výročí na Blanensku

Přehled všech akcí ke 100.výročí najdete v našem kalendáři akcí https://www.blanensko.cz/kalendar-akci/. Akce si můžete najít pomocí vyhledávacího parametru 100.výročí v levém horním sloupci.

Oslavy 100. výročí vzniku samostatného československého státu s názvem Vzpomínka na 28. říjen, proběhnou v Blansku v neděli 28. října 2018. V 16:30 hod. proběhne na nám. Svobody vzpomínkový ceremoniál, v rámci kterého zahraje Dechová hudba Blansko a blanenští skauti vyvěsí státní vlajku. Následovat bude v 18:00 hod. slavnostní koncert v Dělnickém domě. Orchestr Czech Virtuosi a pěvecký sbor Rastislav vystoupí se skladbami B. Smetany, A. Rejchy a A. Dvořáka. Vstup na slavnostní koncert je zdarma do naplnění kapacity sálu.
V rámci doprovodného programu si na své přijdou i děti - v 9:30 hod. se bude v Dělnickém domě konat hudební představení Mikeš na motivy příběhu Josefa Lady, a to v podání Základní umělecké školy Blansko. Ve 14:00 hod. se pak v kostele sv. Martina v rámci nové celostátní tradice u příležitosti vzniku Československa uskuteční slavnostní výstup na věž s vlajkou. Studenti Střední školy cestovního ruchu a gastronomie otevřou v době 14:00–16:00 hod. pro návštěvníky věžní kavárničku s nabídkou nápojů v národních barvách a studentskou expozici o stoleté historii naší vlasti.



V Rudici v sobotu 27.10.2018 u znovu odhalí sochu T. G. Masaryka.