Blíží se letošní ročník Festivalu Muzejních nocí

Festival muzejních nocí 2022 je za dveřmi.

V našem regionu jej zahájí už tento pátek 20. května Muzeum Blanenska, které si připravilo divadelní prohlídky zámku s blanenskými osobnostmi. Využijte příležitost se osobně setkat s Eliškou Wanklovou, Jindřichem Wanklem, Josefem Mánesem nebo Matýášem Žalkovským. Akci zahájí koncert Rastislav dětem v 17:30 hodin na nádvoří zámku. Od 18:00 do 22:00 hodin si můžete také prohlédnout věžní hodiny nebo zámecké komnaty. Místo na prohlídku si můžete rezervovat na tel. 725 952 592.

V úterý 24. května bude na festival navazovat Dům přírody Moravského krasu. Tajemný svět půdních živočichů můžete prozkoumat v mobilní laboratoři, která bude přistavena u vstupu do Kateřinských jeskyní od 16:00 do 20:00 hodin. Jsi zvědavý, jak vypadá půdní fauna pod mikroskopem? Nebo při jaké extrémní teplotě dokáže přežít želvuška? Pak potom si potom dojdi připravit vlastní mikroskopický vzorek nebo ulovit chvostoskoka.

Muzeum regionu Boskovicka zve 4. června na Malohanáckou muzejní noc s doprovodným hudebním programem místní ZUŠ, workshopy lidových řemesel, tematickými přednáškami a dílničkami pro děti.
Židovská obec Brno si současně připravila cyklus přednášek a komentovanou prohlídku boskovické židovské čtvrti.