Blanenský zámek opět rozezní Muzika pro Karolínku

Podle hlavní organizátorky cyklu Martiny Nejezchlebové, bude letošní 18. ročník Muziky pro Karolínku opravdu výjimečný.
 

V čem bude jeho výjimečnost spočívat? Martina Nejezchlebová ji spatřuje především v obsazení kapel. V Blansku letos zahraje například brněnská folková legenda Folk Team, připraven je koncert Jaroslava Samsona Lenka a objeví se i stálice „Muziky“ kapela Devítka.
 

Muzika pro Karolínku je už od prvopočátku koncipována spíše jako folkové léto, než jako klasický, několika koncerty denně nabitý, festival. A proč byl zvolen právě tento model? Podle Nejezchlebové lze u nás takových celovíkendových festivalů přes léto navštívit dost, ale blanenský cyklus deseti koncertů nabízí něco trochu jiného: hudební zpestření letní sezony v Blansku a možnost vybrat si kvalitní koncert  i těm, kdo nemají čas odjet za folkovou hudbou třeba na celý víkend. „Věřím, že se jak blanenským, tak i turistům a návštěvníkům města, kteří rovněž často patří mezi obecenstvo Muziky pro Karolínku letošní výběr kapel bude líbit.“, uzavírá svou pozvánku Martina Nejezchlebová.

JKčr


 

Program letošní Muziky pro Karolínku:

26.6. Cappella Polyphonica Salesiana (sbor)

3.7. Žamboši (folk)

10.7. Folk Team (folk rock)

17.7. Espuelas (mexico)

24.7. F. T. Prim (trampská)

31.7. Samson a jeho parta (folk)

14.8. Devítka (folk)

21.8. Na větvi (folk)

28.8. Mošny (vokální)

Všechny koncerty začínají v 19 hod, v případě nepříznivého počasí se budou konat v Multimediální síni blanenského zámku.