Amundsen Cup slaví kulatiny!

Zdá se neuvěřitelné, že barmanská soutěž Amundsen cup, která se ještě zdánlivě nedávno prosazovala mezi stálice kalendáře akcí v Blansku, oslaví letos své jubileum. Je to totiž už podesáté, co Vás Střední škola gastronomická a Kulturní středisko města Blanska zvou k návštěvě Dělnického domu, tentokrát v úterý 19. března. Hlavní program proběhne mezi 10. a 15. hodinou, doprovodný program od 9:00 do 17:00. Toto datum by si měl poznamenat každý, kdo chce společně s námi zažít neopakovatelnou atmosféru gastronomické zábavy, shlédnout umění budoucích profesionálů a posoudit, jakým směrem se moderní barmanství ubírá.

 

10. ročník si však zaslouží i něco navíc. Proto bude pro návštěvníky připraveno několik novinek, které umožní tyto narozeniny oslavit v trošku větším stylu. Vedle expozice o historii soutěže a promítání záběrů z dřívějších ročníků se budou návštěvníci moci seznámit s jejími výstupy způsobem nejopravdovějším – prostřednictvím vítězných drinků minulých let a to za výrazně zvýhodněné ceny! K tomu připravil generální garant soutěže, Stock Plzeň – Božkov, zdarma ochutnávku svých novinkových produktů, takže o zajímavé chutě určitě nebude nouze.

 

Bohatší bude rovněž program. Kromě samotných barmanů z různých odborných škol se na pódiu představí v několika formacích taneční kroužek Mambo z Karviné a také mistr v umění „létajících lahví“ z Brna, který všem divákům připraví díky své ohnivé koktejlové show jistě nevšední zážitky. Ke shlédnutí bude i krátký film o dalším známém produktu generálního garanta, Fernetu Stock, a každý z návštěvníků, který se zúčastní malé ankety, se navíc dostane do slosování o ceny.

 

Jubileum se zkrátka chystáme oslavit, jak se sluší na takovou příležitost. Proto neváhejte vy, kterým nápojová gastronomie a soutěživost mladých něco říká, přijít se na desátý Amundsen cup podívat. Vstupné se neplatí a vítáni jsou diváci každého věku.

 

 

Za Střední školu gastronomickou, s.r.o. Blansko

 

Martin Jaglář

ředitel soutěže Amundsen cup 2013