Farmářské trhy v Blansku

Farmářské trhy pořádá Město Blansko ve spolupráci s Kulturním střediskem města Blanska a MAS Moravský kras na nám. Republiky.  První trhy se zde budou konat 21. dubna od 10 do 16 hodin.

Blanenské farmářské trhy budou zaměřeny na pravidelnou nabídku a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin i sezónních přebytků zahrad (ovoce, zelenina). Dále je zde možné nabízet  řemeslné a jiné produkty vlastní výroby, zejména pokud nesou značku regionálního produktu z Moravského krasu a okolí. Na těchto trzích se nesetkáte s  importovanými produkty a výrobky, spotřebním a průmyslovým zbožím nebo textilními výrobky.

Město Blansko na organizaci trhů významně spolupracuje i s Místní akční skupinou Moravský kras, která sdružuje výrobce regionálních produktů z Moravského krasu se symbolem Kapky.  Najdete zde proto pekařské výrobky, sortiment kozí farmy ze Šošůvky nebo med z místní produkce. Sortiment zboží se bude samozřejmě s ročním obdobím obměňovat.

Farmářské trhy se budou konat v období duben–říjen, poprvé 21. 4. 2011 a dále vždy třetí čtvrtek v měsíci (tj. 19. 5., 16. 6., 21. 7., ... ).

Všichni prodejci se zájmem o prodej na Blanenských farmářských trzích se musí zaregistrovat nejpozději 3 pracovní dny před konáním každého trhu na adrese: ksmb@blansko.cz nebo na tel. čísle 516 414 642.