Do Blanska se chystají běžci z celé republiky i zahraničí!

Dva měsíce do startu 17. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem je ve startovní listině zaregistrováno přes 550 běžců a běžkyň. Vypadá to, že v letošním roce nás čeká několik blanenských rekordů, které to budou, si počkáme do 2. září 2012.


Tradičně je připravena hlavní trať o délce 21,1 km, která vede z centra města do Moravského krasu. Před Punkevní jeskyní se běžci otáčí a běží zpět do centra města. Pro širokou veřejnost je připraven běh městem o délce 2,4 km, který si může zaběhnout opravdu každý. Běh navazuje na tradici lidového běhu.


I v letošním roce je připraven široký doprovodný program. Před startem ½ maratonu se můžeme těšit na průjezd vozítek značky velorex. Dále je připraven program, který se skládá z vystoupení třinecké kapely Charlie Straight, která každý rok získává české i zahraniční ocenění. Hned po startu hlavního závodu na 21,1 km zpříjemní návštěvníkům chvíle rocková kapela Třetí zuby.


Výhodná registrace končí 31. července, ale nadále je možné se registrovat v informační kanceláři města Blanska nebo on-line na stránkách www.sportujsnami.cz (běžci registrovaní do konce července získají oficiální tričko závodu!).


Novinkou letošního ročníku je veřejně dostupný tréninkový plán, který si zájemci mohou stáhnout na webu závodu. Tréninkový plán speciálně pro Půlmaraton Moravským krasem připravil Miloš Škorpil, který se běhu věnuje více jak čtyřicet let.
Věříme, že i Vám tréninkový plán pomůže k dosažení cíle…uběhnout Půlmaraton Moravským krasem!



Akce se uskuteční za podpory města Blanska a pod záštitou místostarosty města Blanska Ing. Jiřího Crhy.


Těšíme se na Vaši účast!


Za pořadatele
Sportuj s námi o.s..