• Blanenský zámek zve na adventní dílny pro dětiBlanenský zámek zve na adventní dílny pro děti

    27. 11. 2015

    Po všechny prosincové soboty bude blanenský zámek mimořádně otevřen pro všechny děti, které si zde budou moci vyzkoušet tradiční vánoční řemesla a vlastnoručně vyrobit například svíčky nebo ozdoby na stromeček.

  • Podrobný program Vítání sv. MartinaPodrobný program Vítání sv. Martina

    12. 11. 2015

    Třídenní svatomartinské oslavy jsou v letošním roce provázeny množstvím kulturních i společenských událostí. A protože je program opravdu obsáhlý, přinášíme vám přesný rozpis akcí tohoto víkendu.

  • Blanenské Vítání sv. Martina 2015Blanenské Vítání sv. Martina 2015

    09. 11. 2015

    Vítání sv. Martina, to je kultura, historie, zábava i gastronomie! První víkend po svatém Martinu slaví Blansko příjezd  patrona města na bílém koni. Letos se tak stane od 13. do 15. listopadu, kdy je po celý víkend připraven bohatý program.

  • Prožijte Den s netopýrem!Prožijte Den s netopýrem!

    05. 10. 2015

    Pohádkové království šneka Krasíka zve na závěrečnou akci sezony, během které budou oficiálně vyhlášeni vítězové geocachingové a fotografické soutěže. Samozřejmě nebudou chybět hry, soutěže a čtení z knížky Krasíkových dobrodružství.

  • Otestujte své znalosti o Evropské uniiOtestujte své znalosti o Evropské unii

    21. 09. 2015

    Město Blansko u příležitosti oslav 50. výročí partnerství města s italským Scandianem přináší znalostní kvíz na téma Evropské unie a partnerských měst Blanska. Vylosovaní výherci obdrží hodnotné ceny.

  • Blanenská desítka vyrostla - závodilo tisíc lidí.Blanenská desítka vyrostla - závodilo tisíc lidí.

    15. 09. 2015

    Úsměvy dětských vítězů, nelítostné souboje na tratích, překonání rekordu a účast osobností. To byl druhý ročník Blanenské desítky, kterou si letos užil skoro dvojnásobný počet lidí než při loňské premiéře.

  • Nové muzeum v Moravském krasuNové muzeum v Moravském krasu

    26. 08. 2015

    Turistická nabídka Moravského krasu bude od soboty 29. srpna rozšířena o další zajímavé místo. Ve Veselici bude slavnostně otevřeno Muzeum včelařství.

  • Letecký den v KotvrdovicíchLetecký den v Kotvrdovicích

    18. 08. 2015

    Je to neuvěřitelné, ale létání pro radost v Kotvrdovicích slaví už dvacet let!Při této příležitosti se v sobotu 22. srpna 2015 uskuteční na letišti Tři sudy v Kotvrdovicích letecký den, jehož součástí bude i slet ultralehkých letadel z celé ČR.

  • S Meteorem do jeskyní! Vyhrajte exkurzi do Amatérské jeskyně.S Meteorem do jeskyní! Vyhrajte exkurzi do Amat...

    31. 07. 2015

    I když už je téměř polovina prázdnin za námi, stále máte možnost zúčastnit se letní soutěže s rozhlasovým pořadem Meteor. Moravský kras je totiž pro účast nejvhodnějším místem, s rozhlasem se totiž putuje po jeskyních!