Soutěžte se šnekem Krasíkem!

Vítejte v pohádkovém království šneka Krasíka!

Království Krasíkovo najdeš na dvou územích. Jedno se nachází na jihu Moravy. Začíná u města Brna a končí až za městysem Protivanov. A to druhé se rozléhá na jihovýchodě Slovenska. Začíná u města Moldava nad Bodvou a končí až za městem Rožňava. Na obou místech ale najdeš úchvatné a tajemné jeskyně, prosluněné louky plné květin a motýlů, lesy plné ptáků a srn, dokonce i vrchy, ze kterých je výhled do daleka. Najdeš tam také řeky a rybníky, ale zejména spoustu zajímavých turistických stezek a tras.

Přesuňme se teď do českého králosvství šneka Krasíka. Abys v království nezabloudil, připravil ti Krasík mapu. Ta se ti bude hodit při sbírání razítek do tvého pasu.
Razítka získáš v pohádkových kancelářích. Za určitý počet razítek potom obdržíš malý dárek. Za tři získáš pexeso šneka Krasíka, za šest dřevěnou minci a za devět razítek pak knížku o Krasíkových dobrodružstvích.

Cestovním pasem a razítky to ale nekončí!

Na letošní rok pro vás máme připravenou novinku - velkou soutěž o pobyt pro celou rodinu. Vydejte se za dobrodružstvím šneka Krasíka a vyhrajte pobyt pro rodinu (2 dospělí a 2 děti) na 2 noci se snídaní v penzionu U Hraběnky v Petrovicích.
Do soutěže se můžete zapojit v termínu od 1. března do 31. října 2023.


Pravidla souteže:

Navštivte minimálně deset pohádkových kanceláří šneka Krasíka.
Z toho:

  • minimálně pět kanceláří musí být navštíveno  v roce 2023 a

  • alespoň tři pohádkové kanceláře musí být ze severní části království (Muzeum Boskovicka, MIS Boskovice a IC Boskovicka, TIC Velké Opatovice, TIC Letovice).

V desáté navštívené pohádkové kanceláři dostaneš soutěžní los. Potvrzený soutěžní los buď ponechej v kanceláři nebo jej pošli do kanceláře MAS Moravský kras z.s. do 31. 10. 2023 na adresu MAS Moravský kras z.s., Sloup 221, 679 13 Sloup.

Slosování soutěže proběhne v listopadu 2023. Výsledky soutěže budou zveřejněny na facebookových a webových stránkách šneka Krasíka, tak nás nezapomeň sledovat.

Kromě soutěže a sbírání razítek do cestovního pasu je také stále možné vydat se s Krasíkem na výlety za jeho kamarády. V rámci každého z celkem dvanácti výletů vás čekají různé rébusy a tajenky, které vás zábavnou formou seznámí s daným místem a jeho zajímavostmi.

V Blansku se můžete vydat za hrdiny blanenské umělecké litiny, v Rudici budete putovat za rudickými vodami, voňavé putování vás čeká v Mýdlárně Mydlidědek v Lažánkách, na Češkovicích u hotelu Panorama se seznámíte s oslíky, Boskovicemi vás pak doprovodí ptáčník Velen. Křížovky k daným trasám získáte v místní pohádkové kanceláři, ptejte se po nich!

Objevujte náš region zábavnou formou!
Více informací najdete na www.krasik.cz!