Dopravní omezení v souvislosti s Půlmaratonem Moravským krasem

V rámci celé této kulturně-sportovní akce se kromě kulturní části (koncert kapely Charlie Straight a skupiny Třetí zuby, dětský koutek, skákací hrad, a další soutěžní hry pro děti) uskuteční dva běhy. Samotný půlmaraton a také běh městem o délce 2,4 km pro širokou veřejnost.  Trať těchto běhů povede ulicemi města, konkrétně se jedná o nám. Republiky, nám. Svobody a o ulice Seifertova, Mlýnská, Vodní, Rožmitálova, Smetanova, Tovární, Ant. Dvořáka, Nádraží, Nádražní, Gellhornova.  Běžci dál poběží  k Punkevním jeskyním, kde se otočí a poběží zpět.
V době běhů na 2,4 km (od 13.20 do 14.00)  a 21,1 km (od 15.00 - 19.00 hod.)  bude značně stížena průjezdnost těmito ulicemi. 
Náměstí Republiky bude v průběhu celé akce od 9.00 do 19.00 hod pro veškerou dopravu včetně veřejné hromadné dopravy uzavřeno.

Autobusová doprava
Autobusy dne 2.9.2012 na nám. Republiky vůbec nebudou zastavovat , na ul. Smetanova v prostoru u restaruace Café Bergman byla zřízena náhradní zastávka. Zastávka Nám. Republiky bude zrušena i pro linku IDS JMK č. 234 Boskovice-Blansko, nejbližší náhradní zastávka bude na ul. Svitavská nebo Poliklinika. Autobusové spoje do Moravského krasu (linka č. 226 Krasobus) jsou po dobu běhu půlmaratonu zrušeny.

Doprava do Moravského krasu
Do Moravského krasu je možné osobním vozidlem přijet popř. odjed do 15.00 hod, pak dochází po dobu půlmaratonu k uzavření příjezdové cesty na Skalní mlýn v Moravském krasu. Vozidla jedoucí z Blanska do Lažánek musí využít objízdnou trasu přes Rudici, vozidla ve směru od Lažánek do Blanska budou moci projet, ale doporučujeme se ul. Gellhornové vyhnout. Pokud chcete v této době navštívit Kateřinskou jeskyni, Punkevní jeskyně a Macochu, směřujte po objízdné trase přes Rudici na Vilémovice a na parkoviště u horního můstku propasti Macocha.