Cestovatelé opět míří do Blanska

13. ročník festivalu filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS  2011 je akcí, která nás zavede za horizonty celého světa a navíc speciálně ZAOSTŘÍ NA BALKÁN. Nabízí o víkendu 25.-27. listopadu v Blansku opravdu našlapaný program na sálech kulturního střediska v přírodě.
 

Festival je místem setkání lidí stejných zájmů. Opravdově zkušených, kteří třeba stoupají k vrcholům osmitisícových hor nebo sjíždí divoké peřeje řek, potápí se do hlubin oceánů, odhalují taje neznámého podzemí... Stejně však i těch, kteří na svá velká dobrodružství teprve čekají, přijdou se jen pobavit, hledat inspiraci nebo jen chvíli snít.
 

Nejedná se pouze o pasivní sledování besed a filmových projekcí. Součástí jsou závody v běhu do vrchu se zátěží, noční šifrovačka, koncert kapely Šnek a spol., workshopy o předpovědi počasí na horách a ježdění do přírody s dětmi, tanec i výpravy do podzemí Moravského krasu.

V programu vystoupí 25 hostů z řad cestovatelů, filmařů, spisovatelů a outdoorových sportovců, proběhnou autogramiády knih i filmové premiéry, k vidění budou tři zajímavé výstavy fotografií. O ceny v soutěži neprofesionálních filmů Okem Dobrodruha soutěží 14 dokumentů a také letos nebude chybět populární NaFEST - soutěž o zdokumentování netradiční cesty na festival.
 

více o programu na www.festivalrajbas.cz