Zahajujeme turistickou sezonu! Máte srdce na dlani?

Slavnostní zahájení turistické sezony 2014

aneb

Lidé v našem kraji na dlani srdce mají!
 

Aktivity spojené se slavnostním zahájením turistické sezony v destinaci Moravský kras a okolí není třeba čtenářům jistě sáhodlouze představovat. Už po osmé je mají první dubnovou neděli ve své společné režii města Blansko, Boskovice a spolu s nimi Pivovar Černá Hora, na jehož nádvoří vždy celá akce vyvrcholí. Její téma se každý rok mění, ale pokaždé se odehrává ve znamení pohodové jarní nálady, dobrého jídla a pití, country muziky a taky pořádné porce recese. A tak ani letošní ročník, který proběhne v neděli 6. dubna 2014, tuto tradici nepřeruší.

Pořádná zima letos ani nenastala a už se nám blíží mílovými kroky jaro a  s ním i nová turistická sezona. Kam jinam se vydat na svůj první jarní výlet než do kraje ponorných řek a bílých skal, zajímavých památek, ale také skvělého černohorského piva – do Moravského krasu. Zahájení budou předcházet turistické pochody se startem v Blansku a v Boskovicích,  které zavedou kroky a kola účastníků do Černé Hory, aby se zde mohli na nádvoří pivovaru zúčastnit kulturního programu a ve 14.30 hodin slavnostního zahájení nové turistické sezony a symbolického zakrojení do prvního letošního turistického salámu.

Je už nepsaným pravidlem, že součástí této akce je vždy pokus o nový český rekord v netradiční disciplině. Ani letošek nebude výjimkou. Moravský kras a okolí, to je region turistice zaslíbený a pohostinný. Právě tuto pohostinnost chtějí organizátoři letos zdůraznit a proto hodlají vytvořit za dohledu komisaře z agentury Dobrý den z Pelhřimova rekord právě v počtu lidí na jednom místě, kteří takříkajíc „mají srdce na dlani“.

V bráně pivovaru, kam dorazí turistické pochody budou 6. dubna. 2014 od 12.00 do 14.00 hod opět umístěna dvě sčítací místa, kterými budou účastníci akce procházet. Započítán bude každý, kdo prokáže že „má srdce na dlani“, tj. bude mít na dlani srdce namalované, či vytetované nebo na ní bude mít položený předmět ve tvaru srdce (srdce perníkové, čokoládové, kovové, papírové, zlaté atd...). Pro ty, co často vyráží na tůru se svým čtyřnohým miláčkem, je započitatelné, když bude mít na dlani (tlapce) srdce i jejich pejsek. Každý započtený účastník bude označen na ruce razítkem, aby nemohl být započítán vícekrát. Po 14. hodině proběhne oficiální zahájení letošní turistické sezony v Moravském krasu a okolí a následně vyhlásíme také výsledky rekordního pokusu. Účastníky, kteří budou mít nejoriginálnější, největší či nejmenší „srdce na dlani“ na závěr akce opět odměníme.



 

TURISTICKÉ POCHODY DO PIVOVARU ČERNÁ HORA

Start z Blanska (7.30-9.30 hod)

9 km
start: 8:00 - 9:15, Zámek Blansko
trasa: Újezd u Černé Hory - Lubě - Žernovník - Černá Hora (3 hod.)

12 km
start: 7:30 - 8:15, Zámek Blansko
trasa: Milonice - Újezd u Černé Hory - Lubě - Žernovník - Černá Hora (4 hod.)

20 km
start: 7:30 - 8:00, Zámek Blansko
trasa:Blansko - Hořice - Milonice - Újezd u Černé Hory - Lubě - Žernovník - Černá Hora (6 hod)
Pro pěší trasy 9 a 12 km odjezd autobusů do Újezdu a Milonic z parkoviště u bowlingu v 8.00, 8.30, 9.00 a 9.30 h.

Start z Boskovic

Odjezd autobusem z Boskovic – parkoviště u Zlaté růže v 9:30 hod
pěší trasy:
10 km: Lubě – Krkatá bába – rekreační středisko Jižní Portál – Malá Lhota – Černá Hora
13 km: U Unína – zřícenina hradu Trmačov – Hluboké Dvory – rekreační středisko Jižní Portál – Malá Lhota – Černá Hora 
cyklotrasa: individuální start, cíl pivovar Černá Hora

PROGRAM NA NÁDVOŘÍ PIVOVARU

12.00–14.00 h – Sčítání osob pro vytvoření rekordu
„Nejvíce lidí, lidí na jednom místě, kteří mají „srdce na dlani“.
  • v průběhu celého odpoledne bude účastníkům hrát kapela Prak
  • doprovodný program – prezentace novinek v oblasti cestovního ruchu na Blanensku a  Boskovicku a novinek z produkce Pivovaru Černá Hora
  • půjčovna vozítek Segway
14.30 h Slavnostní zahájení turistické sezony 2014
               Vyhlášení výsledků rekordního pokusu a ocenění nejoriginálnějších „srdcí na dlani“
15.00 h Losování účastnických kuponů o ceny věnované organizátory
16.00 h Rozvoz účastníků autobusy na vlakové nádraží Rájec - Jestřebí

Účastníky akce čeká posezení v příjemném prostředí, pohoštění, prezentace turistických zajímavostí regionu a losování o zajímavé ceny.
VSTUP ZDARMA, úschova kol zajištěna.