Začíná sezona farmářských trhů

První letošní Blanenské farmářské trhy se uskuteční ve čtvrtek 22.3. v době 9-17 hod a budou se v období březen - prosinec pravidelně opakovat každých 14 dnů.  V průběhu minulého roku si zde už našly své místo a staly se vyhledávanou akcí v blanenské nabíce, o čemž svědčí dlouhé fronty, které se pravidelně vinuly od jednotlivých stánků už od samého rána.

Nabídka čtvrtečních blanenských trhů je tradiční - budou stejně jako v minulém roce zaměřeny na prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin i sezónních přebytků zahrad. Velký zájem je o masné a uzeninové výrobky, pečivo a koláče, sýry,  vejce a řemeslné výrobky, např. z proutí. V nabídce jsou také produkty se značkou  regionálního produktu z Moravského krasu a okolí. Na těchto trzích se nesetkáte s  importovanými produkty a výrobky, spotřebním a průmyslovým zbožím nebo textilními výrobky.

Dle informací od Lubomíra Reka z Kulturního střediska města Blanska, které společně s Městem Blansko farmářské trhy pořádá, jsou nejoblíbenějším sortimentem uzeniny z Hodonína, jimž bude tento čtvrtek pravděpodobně konkurovat prodejce domácích vajec. Nově své produkty do Blanska přijede představit i soukromé nožířství. Pro zájemce bude rozšířeno i posezení v areálu trhů.

Další farmářské trhy se budou konat na Zelený čtvrtek 5. dubna, kdy bude dle pořadatelů také rozšířena nabídka o velikonoční sortiment.

Pokud jste výrobci nebo pěstitelé a máte zájem prodávat na farmářských trzích, je třeba se
 zaregistrovat nejpozději 3 pracovní dny před konáním každého trhu na adrese: ksmb@blansko.cz nebo na tel. čísle 516 414 642.


Aktuální informace ke všem farmářským trhům lze získat na: www.ksmb.cz