Vesmírní turisté zahájili sezonu v Moravském krasu

Tradičně netradiční zahájení turistické sezony v Moravském krasu pořádají společně města Blansko a Boskovice v pivovaru již pátým rokem. Mottem toho letošního bylo Setkání vesmírných turistů aneb Nesmírná odysea do hvězdné dálky. V mlhavém ránu se na turistické pochody z Blanska a Boskovic do Pivovaru Černá Hora vydaly stovky turistů s poznávacím znamením každého vesmírného turisty - s talířem nebo s raketou.

Pod pečlivým dohledem komisařů z Agentury Dobrý den z Pelhřimova proběhlo v branách pivovavaru sčítání všech účastníků tohoto nového pokusu o rekord a krátce po třetí hodině vyhlásili pořadatelé verdikt:  "V pivovaru se v rámci zahájení sezony sešlo celkem 895 vesmírných turistů a jejich 25 vesmírných psů, což je nový český rekord."

Oceněny byly samozřejmě i ty nejzajímavější vesmírné prostředky - šestimetrová raketa týmu NASAvky Blansko, který do Černé Hory dopravil i živého Měsíčňana, léčivý létající talíř kosmodisk, nejmenší raketa o velikosti 0,4 mm nebo talíř létající obložený, o jehož originalitě bohužel v době vyhlášení již důkazy neexistovaly.

Turistickou sezonu zahájili představitelé obou pořadatelských měst a pivovaru slavnostním nakrojením turistického salámu a představili i nové turistické produkty - regionální turistický web www.blanensko.cz a projekt Krajem pověstí a bájí aneb Pověsti a pohádky od Svitavy, od Svratky.

Díky příjemnému prostředí pivovaru, nádhernému počasí, množství dobrého jídla a pití a country skupině Prakl se turisté na své vesmírné misi bavili až do pozdních odpoledních hodin.

Videoreportáže z akce naleznete zde:
http://www.ct24.cz/regionalni/brno/119981-cernohorsky-pivovar-obsadili-turiste-ze-vzdalenych-galaxii/
http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/z-vesmiru-pricestovali-na-talirich-z-porcelanu.html


Fotografie: M. Hejčová, S. Mrázek, P. Pokorný