V lednu končí nejvýhodnější startovné na Blanenskou desítku

První stovka účastníků se přihlásila na Blanenskou desítku. Závody v inline, běhu a koloběhu odstartují v sobotu 10. září, nejlevnější registrace ovšem končí už 31. ledna. Ti, co to stihnou, zaplatí dvě stě korun. Už teď jsou jasné některé novinky, závod má certifikaci Českého atletického svazu, fungovat bude půjčovna koloběžek, všechny děti dostanou perníkové medaile.
 
Atletický svaz udělil Blanenské desítce certifikaci, kterou má nyní necelá desítka závodů v České republice. „Díky tomu má každý závodník jistotu, že má změřený čas přesně na deset kilometrů. A elitní výkony tak budou uznané v tabulkách ČASu,“ vysvětluje ředitel Blanenské desítky Tomáš Mokrý.
 
I třetí ročník tohoto sportovního festivalu pro celou rodinu patří třem kategoriím sportovců. Každý si může vybrat, jestli se na start vydá po svých, na inline bruslích nebo s koloběžkou. Pro ty, co nemají svoji, bude připravena půjčovna s třiceti koloběžkami. Rezervace začnou na www.blanenskadesitka.cz v červnu. I letos se na akci objeví vrcholoví sportovci a známé osobnosti, na trať se chystá jako každý rok také starosta města Blanska Ivo Polák. „Pokud vše půjde dobře, přibude jedna sportovní a kulturní novinka, teď ale nemůžeme víc prozradit, vše je v jednání,“ říká Mokrý. Zajištěné už jsou perníkové medaile pro všechny dětské kategorie, nově i pro starší děti, aby si všechny v cíli užily ten správný ceremoniál.

Zůstává i prověřená trať z Blanska do Ráječka a zázemí ve sportovní hale ASK Blansko. „Přijďte si zazávodit na nejrovinatější silniční desítce v republice, je to ideální trať pro váš osobák,“ zve rekreační i výkonnostní sportovce sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček. Veškeré informace budou organizátoři postupně zveřejňovat na stránkách www.blanenskadesitka.cz

red