Půlmaraton ovlivní dopravu ve městě


V rámci celé této největší sportovní akce v Blansku se  uskuteční dva hlavní běhy. Samotný půlmaraton a také běh městem o délce 2,4 km pro širokou veřejnost.  Trať těchto běhů povede ulicemi města, konkrétně se jedná o nám. Republiky, nám. Svobody a o ulice Seifertova, Mlýnská, Vodní, Rožmitálova, Smetanova, Tovární, Ant. Dvořáka, Nádraží, Nádražní, Gellhornova.  Běžci dál poběží  k Punkevním jeskyním, kde se otočí a poběží zpět. V rámci této akce dochází k určitým dopravním omezením.
V době běhů na 2,4 km (od 13.20 do 14.00)  a 21,1 km (od 16.00 - 19.00 hod)  bude značně stížena průjezdnost těmito ulicemi.  
Náměstí Republiky bude v průběhu celé akce pro veškerou dopravu včetně veřejné hromadné dopravy uzavřeno, neboť akce zde bude připravována už od brzkých ranních hodin.

Autobusová doprava
Autobusy dne 2.9.2012 na nám. Republiky vůbec nebudou zastavovat , na ul. Smetanova v prostoru u restaruace Café Bergman byla zřízena náhradní zastávka. Zastávka Nám. Republiky bude zrušena i pro linku IDS JMK č. 234 Boskovice-Blansko, nejbližší náhradní zastávka bude na ul. Svitavská nebo Poliklinika. Autobusové spoje do Moravského krasu (linka č. 226 Krasobus) jsou po dobu běhu půlmaratonu zrušeny. Více na stránkách IDS JMK  http://www.idsjmk.cz/#130912.

Doprava do Moravského krasu
Do Moravského krasu je možné osobním vozidlem přijet popř. odjet do 16.00 hod, pak dochází po dobu půlmaratonu k uzavření příjezdové cesty na Skalní mlýn v Moravském krasu. Vozidla jedoucí z Blanska do Lažánek musí využít objízdnou trasu přes Rudici, vozidla ve směru od Lažánek do Blanska budou moci projet, ale doporučujeme se ul. Gellhornové vyhnout. Pokud chcete v této době navštívit Kateřinskou jeskyni, Punkevní jeskyně a Macochu, směřujte po objízdné trase přes Rudici na Vilémovice a na parkoviště u horního můstku propasti Macocha.


V rámci této akce proběhne koncert skupiny TURBO a DIO FIVE GUITARS. Vstup na koncerty a atrakce pro děti jako je skákací hrad, trampolína jsou zdarma.  Pro děti do 7 let  si mohou nově zaběhat na náměstí v rámci dětských běhů, které proběhnou od 14.00 hod. Běhu se mohou zúčastnit jen registrovaní běžci.
Při této příležitosti si i Vás dovolujeme na tuto akci pozvat. Bližší informace naleznete na http://blansko.sportujsnami.cz/.