Prožitková expozice o Moravském krasu je otevřena i mimo sezonu

Prožitková expozice o Moravském krasu
 
Expozice omá 2 části. V přízemí vejdete přes jeskynní portál do potemnělého podzemí Moravského krasu, poznáte horniny, které tvoří Moravský kras, ponoříte se do pradávného moře, kde vznikaly vápence Moravského krasu. Na animacích a mechanických modelech si vybudujete jeskyně i krápníkovou výzdobu. Zrcadla vás přenesou do doby, kdy v jeskyních žili pravěcí lidé, na animaci si poskládáte kostru jeskynního medvěda. Dotekem, zrakem i čichem poznáte také životní strategie netopýrů. V prvním patře, které je již velkými okny propojeno s okolní přírodou, poznáte prostřednictvím koláží, her a kvízů rostliny i živočichy Moravského krasu. Budete si moci namodelovat, jak člověk ovlivňoval krajinu Moravského krasu v minulosti a naprojektovat si krajinu budoucnosti podle vašich představ. 

3D kino i dětská herna

Na závěr můžete v 3D kině shlédnout unikátní 3D film s názvem Říše zkamenělého času, pohádky nebo dokumenty o Moravském krasu.
Pro malé návštěvníky je v Domě přírody otevřena dětská herna, kde si mohou prolézt dětskou jeskyni nebo si postavit vlastní krápníkovou výzdobu. Milovníky kamenů zase jistě zaujmou příběhy kamenů v geoparku, které tvořily Moravský kras. Více se o expozici dozvíte také na webových stránkách Domu přírody:

Programy o Moravském krasu pro školy a skupiny
 
Dům přírody nabízí také programy o Moravském krasu pro školy, školky a organizované skupiny. Přijďte si poslechnout Příběh Moravského krasu nebo zažít Den s netopýrem. Nabídku programů můžete sledovat na webových stránkách domu přírody:
 
Regionální akce, besedy a výstavy
 
V Domě přírody se můžete setkat také s místními znalci, výrobci regionálních produktů, zúčastnit se promítání o tajuplných zákoutí z Moravského krasu nebo i z druhého konce světa, odhalit krásu skrytou v kamenech nebo nahlédnout do tváře ohrožených zvířat prostřednictvím výstavy. 
Aktuální nabídku akcí pořádaných nejen v Domě přírody Moravského krasu, ale také v Moravském krasu, můžete najít na webových stránkách Domu přírody v kalendáři akcí:
 
Dům přírody je do konce března otevřen každý den kromě pondělí od 10 do 16 hodin, od dubna (od Velikonoc) se otevírací doba rozšiřuje na 7 dní v týdnu od 9 do 17 hodin. 
 
Přijměte naši pozvánku a poznejte Moravský kras zábavnou formou prostřednictvím moderní expozice ještě před hlavní turistickou sezónou.  Také v okolní přírodě nyní vládne poklid k příjemným procházkám a ani na Macoše nepotkáte davy zvědavých návštěvníků.
 
Na setkání se těší tým Domu přírody Moravského krasu