Předprodej na Vítání sv. Martina 2014

Vstupné platí osoby starší 15 let, děti mají vstup zdarma. Vstupenky budou v dostatečném množství v předprodeji k dispozici v Informační kanceláři Blanka a v Muzeu Blansko, a to od 1. listopadu 2014. Doporučujeme tedy všem, aby si vstupenky zajistili už včas.
 
Výhodou zakoupení vstupenek v předprodeji je nejen nižší cena, ale také pohodlnější přístup na akci samotnou – návštěvníci s předem zakoupenou vstupenkou se vyhnou zdržení u vstupních bran do zámku, a to především v davu za průvodem.
 
Vstupenky bude možné zakoupit ještě v neděli u kostela sv. Martina, odkud bude vycházet průvod se svatým Martinem. Podél průvodu se bude pohybovat speciální hlídka, která bude mít vstupenky k dispozici, a to stále ještě za předprodejní cenu 30 Kč.
 
V zámeckém parku bude vybíráno vstupné u všech vchodů do parku – u hlavní zámecké brány, u horní brány z ulice Dvorské a u schodů u restaurace Sýpka. Vstupenka má formu pásky na ruku, platí pouze slepená na zápěstí a opravňuje nositele k volnému pohybu po areálu zámeckého parku.
 
Vstup zdarma do zámeckého parku mají děti do 15 let, držitelé ZTP průkazu a také všichni, kteří se ve vlastním historickém kostýmu zúčastní svatomartinského průvodu nebo v něm přijdou do zámeckého parku. Pořadatelé tedy opět vyzývají blanenské k pořízení vlastního historického kostýmu, nejlépe z období gotiky, a k jejich účasti v družině sv. Martina, která ho doprovodí na blanenský zámek.
 
Informační kancelář Blanka