Kamélie vyzdobí rájecký zámek

Květinové výstavy v rájeckém zámku patří pravidelně k úspěšným jarním akcím. Vzácné květy kamélií je možné vidět v zámeckých sklenících již od začátku února, jejich kráse však dá vyniknout především aranžovaná výstava v zámeckých komnatách.

Letošní výstava se pro veřejnost otevře v pátek 6. března a bude ukončena v neděli 15. března 2015.
V prvním patře zámku budou vystaveny kvetoucí keře kamélií a historické interiéry vyzdobí aranžmá nejen z květů kamélií a chryzantém. Ve výstavních prostorách zámecké kaple bude umístěna výstava fotografií, obrazů a tradičních výrobků z Filipín, která se uskuteční ve spolupráci s Filipínským velvyslanectvím.

Výstava bude otevřena kromě pondělí každý den od 9 do 17 hod. O víkendu budou jednotlivé expozice volně přístupné (průvodci se budou nacházet přímo v expozicích), ve všední dny se do expozic dostanete pouze v doprovodu průvodce. Vstupné 120 Kč, snížené vstupné 100 Kč (děti, studenti, senioři), děti do 10 let zdarma.

V období výstavy kamélií otevřeny také zámecké skleníky, kde je možné vidět kamélie v jejich přirozeném prostředí, zakoupit kamélie a další rostiny. Po dobu výstavy vstupné činí 10 Kč.