Dopravní omezení při Půlmaratonu Moravským krasem

V době běhů o délce 800 m a 2,4 km (od 13.00 do 13.40)  a běhu o délce 21,1 km (od 16.00 do 19.00 hod.) bude značně ztížena průjezdnost některými  ulicemi.   
 
Konkrétně se jedná o nám. Republiky, nám. Svobody a o ulice Seifertova, Mlýnská, Poříčí, Vodní, Rožmitálova, Smetanova, Tovární, Ant. Dvořáka, Nádraží, Nádražní, Gellhornova.  Běžci půlmaratonu poběží z města dále k Punkevním jeskyním, kde se otočí a poběží zpět. Z tohoto důvodu bude od 16.00 uzavřena i silnice do Moravského krasu. 
 
V době běhu půlmaratonu bude zrušena autobusová linka Krasobus do Moravského krasu a vozidla jedoucí od Blanska do Lažánek a zpět budou muset využít objížďky přes okolní obce. 

Náměstí Republiky bude uzavřeno celý den, protože od ranních hodin bude probíhat příprava akce. 
 
V rámci této akce proběhne koncert rockové skupiny FLERET. Vstup na koncerty a atrakce pro děti jako je skákací hrad, trampolína jsou zdarma.  Děti do 7 let  si mohou nově zaběhat na náměstí v rámci dětských běhů, které proběhnou od 14.00 hodin. Běhu se mohou zúčastnit jen registrovaní běžci.
 
Věříme, že sportovně kulturní akce Půlmaraton Moravským krasem v Blansku významně obohacuje nabídku v této oblasti a při této příležitosti si i vás dovolujeme na tuto akci pozvat. Pokud se nemůžete z nějakého důvodu zúčastnit, děkujeme za shovívavost a vstřícnost.
 
Tým Sportuj s námi, z. s.
 
Bližší informace naleznete na www.pulmaratonbansko.com